Skip to content

Installera

Det är inte omöjligt att själv installera sin värmepump men om detta inte går så smidigt som man hade tänkt sig så kanske man ångrar att man inte betalade för en professionell installation. Man kan beställa en luftvärmepump billigt och sedan själv, eller tillsammans med en duktig elektriker, installera den. Det som händer då man själv importerar en billig pump är att man inte har samma support om något inte fungerar. Skaffar man bästa kvalitet så kanske detta inte blir något problem, men det är ändå en chansning som inte rekommenderas.
Om man handlar sin pump lokalt så är det ofta så att installeringen ingår i priset. Kan man få ner priset genom att själv göra detta jobb så ska man vara säker på att man faktiskt grejar uppgiften. När man gör detta själv så är man utan installationsgaranti vilket kan påverka vad det kommer att kosta om något skulle gå sönder som ett resultat av att man installerat pumpen på ett felaktigt vis.
Det är med tanke på detta som många som faktiskt skulle klara av att själva installera värmepumpar ändå låter säljaren ta hand om denna uppgift. Det tar bort onödigt ansvar och man kan ju faktiskt vara med och “hjälpa” till för att samtidigt få en inblick i hur pumpen fungerar. Bra återförsäljare är duktiga på att under installation gå igenom hur pumpen ska hanteras på ett sätt som alla kan begripa.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.