Skip to content

Mindre hus

Har man en tomt så kan det vara en god idé att bygga ett mindre hus eller friggebod. Många kan klara av att montera ett mindre hus och bara få det levererat till tomten av en hustillverkare, men om man inte själv vill slå ihop det lilla huset så kan man förstås betala husleverantören som då tar hand om hela projektet. Ett mindre hus som en friggebod kan lätt bli ett extra gästrum eller en plats där man kan förvara saker som behöver extra skydd mot väder och vind.

 

Det ska inte behöva ta lång tid att bygga ett mindre hus då man köper det färdigt från en husleverantör. Det man ska tänka på är vilken tid på året man bygger huset. Även om det är fullt möjligt att beställa en friggebod under vinterhalvåret så är det kanske inte så skönt att stå i snö och borra och skruva. Med mindre hus behöver man inte planera lika länge som för ett stort bostadshus, men det blir trots allt många timmars arbete utomhus och de ska man ändå försöka schemalägga på ett vettigt sätt.
Om man vänder sig till en hustillverkare som kan leverera och bygga hus i mindre skala för ett vettigt pris så kan det vara bekvämt att låta dem ta hand om hela processen. I det här läget ska man dock jämföra priser noggrant och se till att man får ett prisvärt hus. Ibland kan man få ner priset genom att själv grunda och montera, men man ska alltid ställa denna besparing mot den tid man kommer att få lägga ner på att bygga sin friggebod.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.