Skip to content

Framåtskridande

Det är lustigt hur vår värld förändras i takt med att utvecklingen går framåt. Exempelvis fallet med klockor och vårt beroende av att hela tiden hålla tider. Klockor började användas för tusentals år sedan i det antika Egypten. Obeliskerna hade funktionen att de skymde solen och lämnade en skugga på marken, denna skugga förflyttades i takt med att solen vandrade över himlen. På så sätt kunde egyptierna avgöra vilken tid på dygnet det var. Med åren utvecklades tidsberäknandet och vattenuret tog plats. Ett par tusen år senare kom den mekaniska klockan och revolutionerade inom vår uppfattning om tidsberäknande. Idag använder var och varannan människa minst en klocka varje dag. De flesta av oss har armbandsur på oss dagligen och andra använder mobiltelefonen som klocka. Klockor är ett måste för att vår värld ska gå runt. Klockor, då i form av armbandsur kommer i ett flertal design och med lika många prislappar. Vissa armbandsur kostar inte mer än en dagstidning och andra kostar mer än en normal årslön.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.